Teszt

Teszteld, hogy milyen az energiaegyensúlyod! Tudd meg, hogy mennyi választ el a kiégéstől!

Miért készítettem el ezt a tesztet?

15 év multinál eltöltött év után teljesen kiégtem. Azon gondolkoztam, hogy élsportolói mentalitással és múlttal hogyan juthattam el ebbe a célvesztett, motiválatlan állapotba úgy, hogy észre se vettem. Nagyon nehéz volt belőle kijönni, mert sajnos tényleg későn kapcsoltam és a mélyére mentem. A közértben fél óra alatt nem tudtam egy olyan kis döntést meghozni, hogy melyik típusú paradicsomot vegyem le a polcról és inkább ár, illat vagy méret alapján döntsek. Kiszaladtam a boltból és akkor tudtam, hogy baj van, mert ekkor már túl sok volt a tünet. Hosszú idő volt mire összeszedtem magam és sok mindent kipróbáltam, hogy jobb legyen. 33 évesen munka mellett önmagam keresésével újraképeztem magam. Coach végzettség, személyiségfejlesztő képzések, pszichológiai tanfolyamok és rengeteg olvasás segített abban, hogy önazonos legyek, és újra fogalmazzam a céljaimat. Sok mindenen változtattam és most boldog vagyok, hogy évek óta az a hivatásom, hogy másoknak is segítsek megtalálni a kiutat ebből a reménytelennek tűnő állapotból.

Nehéz észrevenni azt a pontot, amikor ki vagyunk égve és kezd kicsúszni a kezünk közül az irányítás. Ügyfeleim gyakran nem a kiégés problémakörével érkeznek hozzám és egyre többször derül ki, hogy ez a probléma gyökere. Kerestem teszteket, amik meggyorsíthatják a folyamatot azzal, hogy már az első ülés alkalmával kiderül, hogy min szükséges változtatni, de nem találtam olyat, ami igazán hatékonyan segíthetett volna. Így úgy döntöttem, hogy a több száz óra kiégés coaching tapasztalata alapján összeállítom azt az ingyenesen letölthető tesztet, ami egyből rávilágít a gócpontokra és megoldást kínál.

Készítettem hozzá szintenként útmutatót és eszközöket, hogy te saját magad mit tehetsz akkor, ha jelenleg nem vagy elégedett és szeretnéd magad jobban érezni és kicsit felturbózni. Azt is megosztom veled, hogy egy coach szintenként mit tud ehhez hozzátenni, hogyan tud segíteni.

Miért ingyenes?

Azért díjmentes, mert ha tettrekész vagy és szeretnél változtatni az élethelyzeteden, kedveden, motivációdon, önbizalmadon csak nem tudod, hogy merre indulj, akkor legyen ehhez egy támpontod és önjáró lehess.

Miért fontos az energiaszinted?

Lehet, hogy nem is sejted, hogy a jelenlegi engeriaszinted alacsony. Gondoltad volna, hogy ha ezen javítanál, akkor ettől sok minden megváltozhatna az életedben? Ha tudod, hogy hol a hiba a rendszeredben, akkor lehetőséged lesz változtatni, helyzetekben másképp dönteni és tudatosabban tervezni. A teszt kitöltése után megoldási javaslatokat kapsz attól függően, hogy melyik szakaszban vagy.

Ha úgy érzed, hogy a mondatok közül valamelyik vagy akár több is jellemző rád, akkor mindenképpen azt javaslom, hogy vágj bele és töltsd ki a tesztet.

Miért nehéz a kiégés felismerése?

A kiégés egy olyan folyamat, ami nem egyik pillanatról a másikra következik be. A lavina kezdődhet egy olyan ártatlan kis döntéssel, hogy nem indulsz el haza időben az irodából, aztán nem mész el edzeni, nem viszel magaddal ebédet, még ezt a sorozatrészt megnézed, későn fekszel, nem találkozol a barátaiddal és egyszer csak azt veszed észre, hogy fekszel a kanapén és már semmihez nincs erőd és kedved. A te döntéseid juttattak el idáig, ahol most vagy de a jó hírem az az, hogy bármelyik pillanatban tudsz másképp dönteni.

Azért készítettem ezt a tesztet, hogy legyen lehetőséged másképp dönteni és fel tudd ismerni, hogy hol lehet a hiba a rendszeredben. A teszt kitöltése után megoldási javaslatokat kapsz attól függően, hogy melyik szakaszban vagy.

Miben segít neked a TESZT kitöltése?

A TESZT kiértékelése és az eredményed értelmezése mit ad számodra?

Kinek érdemes kitölteni a TESZT-et?

Az energiaszint változásod nem feltétlenül egy látványos folyamat számodra sem, a külvilág pedig általában már csak a végső szakaszaiban veszi észre és ad jobb esetben visszajelzést neked.

Ez az ok, ami miatt akkor is javaslom a teszt kitöltését ha arra gyanakszol, hogy valami nem stimmel ezen a téren és abban az esetben is ha úgy érzed, hogy minden a legnagyobb rendben van.

Ha nem érzed jól magad a bőrödben, káosz van benned és körülötted, állandó fáradtság, demotiváltság jellemzi a mindennapjaidat, akkor be fogod tudni azonosítani, hogy melyik szakaszában vagy a kiégésnek és mit tehetsz magadért.

Tippeld meg az eredményt teszt kitöltése előtt.

Érdemes megtippelned a teszt kitöltése előtt, hogy szerinted az alábbi kategóriák közül melyik kategóriába tartozhatsz és utána töltsd ki a tesztet ellenőrzésképpen. Ha jól azonosítottad be az már fél siker, mert azt jelenti, hogy tudatosan figyelsz magadra és tudod azt, hogy mikor szükséges feltölteni magad és lehet, hogy azt is tudod, hogy ezt hogyan tudod megtenni.

Energiaszintek:

Nem napi szinten kell egyensúlyban tartani magunkat, hanem időszakosan.

Lehetnek az életedben olyan hosszabb időszakok amikor a maximumot szeretnéd nyújtani és égsz a vágytól, hogy keményen dolgozz, létrehozz valamit, megvalósítsd az álmaid, elérd a céljaid. Nem napi szinten kell egyensúlyi állapotot teremtened a munka és magánélet között hanem az a fontos, hogy egy hosszabb megterhelőbb időszak után be tudd iktatni a pihenőidőt, amikor feltöltöd magad energiával. A ciklikusság a fontos, hogy egy keményebb időszak után regenerálódni tudjál. Akkor éghet ki valaki akár eleinte észrevétlenül ha csúcsteljesítményt vár el magától az év 365 napján és nem építi be tudatosan a feltöltődési időszakokat illetve ha nem tudja, hogy mivel tudja magát tölteni és milyen rendszerességgel szükséges beépíteni ezt.

Az egyensúly megtartása a siker kulcsa.

Rengeteg inger ér minden nap és számtalan választási lehetőséged van. Naponta átlagban 35 000 döntést kell meghoznod és előfordulhat, hogy sokszor szeretnél megfelelni magadnak és a környezetednek is. Létfontosságú, hogy egyensúlyban tartsd az energiaszintedet ahhoz, hogy kiegyensúlyozott életed legyen és csúcsteljesítményt nyújts a munkádban. Ehhez tudnod kell, hogy mit kezelsz prioritásként, szükségletként a testi-lelki egyensúlyod érdekében. Jó kapcsolatot szükséges fenntartani saját magaddal, mert más nem fogja ezt megtenni helyetted. Neked kell rá odafigyelned.

Ezzel a teszttel és a teszthez tartozó megoldási kulccsal szeretnék segíteni neked abban, hogy önmonitorozni tudd magad a mindennapokban, felismerd hogy hol és hogyan szükséges változtatnod és ezáltal megteheted a megfelelő lépéseket.

TÖLTSD LE A TESZTET INGYEN és juss hozzá hasznos tanácsokat is tartalmazó hírlevelemhez!

Feliratkozás után egy megerősítő e-mailt fogsz kapni, amit, ha nem találsz a bejövő leveleid között, nézd meg kérlek a spam mappában is.